19:15

Frövi IK

Referat: FK Örebro - Frövi IK

Många mål på konstgräsplanen på Mellringe IP.
Timmarna före avspark var det mycket osäkert om FIK skulle få ihop ett lag inkl. avbytare men när domaren blåste igång matchen hade vi fått ihop 14 spelare som kämpade och slet från första till sista spark. När domaren blåste igång matchen stod klockan på 19:20 fast utsatt starttid var 19:15, märkligt att inte kunna hålla starttiden fast båda lagen var på plan 30 min före avspark.. Vi får en kanoninledning av matchen då vi i 5:e spelminuten frispelade Danne som från mittlinjen springer ifrån hemmalagets försvarare och inne till höger i straffområdet iskallt placerar bollen i nät och FIK leder med 0-1. Båda lagen har lägen och Ludde i FIK:s mål sätts på prov vid flera tillfällen b la i minut 14 då en motståndare blir frispelad men Ludde gör en räddning av högklass. I minut 30 får FK Örebro en hörna som resulterar i 1-1 genom ett nickmål. Med ca 10 minuter kvar av första räddar först Ludde ett skott från nära håll och spelet vänder och i FIK:s anfall fälls Danne på straffområdslinjen (högra kanten). Frisparken slås av Burin som får en bra träff med vänstersläggan men bollen tar i ribban - nära FIK ledning. Det blir inga mer mål i första halvlek så resultatet efter 45 minuter är 1-1 och är ett rättvist resultat.

Värt att notera är att Frövi ställde upp med ett mycket ungt lag i dag mot serietvåan FK Örebro där b la backlinjens medelålder under matchen låg på 17,5 år. Ungdomsspelaren och talangen Kevin Sjöholm (15år) fick göra debut i A-laget och gör en debut med högt betyg. 7 av Frövis 14 spelare har några år kvar som junior- och ungdomsspelare innan de blir seniorspelare - sträck på er killar ni gör det bra mot ett FK Örebro som består av ett lag med mycket rutinerade spelare och många års erfarenhet från seniorfotbollen.

I andra halvlek bjuds publiken på 8 mål... ja du läste rätt åtta mål!
Vi får en jobbig inledning av andra då hemmalaget nyttjar lite enkla misstag i FIK som medför både 2-1 och 3-1 när matchklockan står på 56 minuter. FIK krigar på och vi är inte ofarliga och i minut 60 är vi väldigt nära att reducera men Dannes skott tar i insidan av stolpen. 4-1 kommer i spelminut 62 och nu kändes det tungt men det är bara att kämpa vidare. Vi reducerar nästan omgående då vi rullar upp ett bra anfall som slutar med att Burin inne i straffområdet petar fram bollen till Danne som i duell med målvakten fälls och domaren pekar på straffpunkten. Rasmus får förtroendet från 11 meter och sätter bollen i nät 4-2 nu är vi med... Båda lagens spelare har trötta ben och det är inte så konstigt då termometern visade sommarvärme men det känns som att FIK har lite mer krafter kvar än FK Örebro. I minut 71 gör vi en bjudning som medför 5-2, en riktig kalldusch och här kändes det jobbigt men hoppet tändes då vi minuten senare reducerar till 5-3 då Burin jagar en boll i duell med en motståndarback som slutar med att motståndaren tåar in bollen i eget mål. Frövi ångar på trots många trötta ben och i spelminut 77 får vi resultat då Burin blir frispelad och kommer fri på vänstersidan och inne i straffområdet placerar bollen i mål (5-4). Nu är det mycket trötta ben på nästan alla spelare på plan och kämpainsatsen är enorm. Med 5 minuter kvar av ordinarie speltid får Kevin bollen mitt på plan - tittar upp - ser att Danne har en lucka - passningen kommer och den är perfekt - Danne kommer i friläge mot utrusande målvakt och Danne vinner duellen och kan enkelt rulla in bollen i mål och 5-5 är ett faktum - "f-n vad skönt".

Oavgjort och 10 mål i sommarhettan är smått fantastiskt och resultatet får ses som rättvist där både lagen hade kunnat vunnit. Med lite mer flyt hade vi kunnat gjort ytterligare något/några mål. Tre gånger hade vi bollen i trävirket så visst var vi nära vinst men vi skall komma ihåg att Ludde gjorde flera kvalificerade räddningar under matchen så ja vi är nöjda med poäng. FK Örebro hade endast släppt in 6 mål innan de mötte FIK och hade inte förlorat någon seriematch senaste månaden och var nog rätt säkra på 3p innan matchen men Frövi ville annat - bra jobbat killar!